2024-12-26
依家香港饮食市道迎难而上🥲,但系我地两次黎盈苑都系人山人海😲,真系可以讲一句真金不怕红炉火🤣,我觉得最主因都系出品稳定得黎仲要十分抵食🤑,所以先可以咁深受支持🙂↕️。~商务三宝 ($218)二百零蚊竟然可以叫到五款美食,够哂抵食呀。1)流沙黄金海虾 蛋黄炒起哂沙超正,不过唔知系咪搞错左我地食到一半都系食到黄金南瓜😂,不过见佢咁好食又忍唔住食哂🙂↕️。2)笼仔龙趸班头腩饭呢个份量真系多到离哂谱😯,成个点心大蒸笼咁大🥸。龙趸都比得一啲都唔手软😛,饭就吸收鱼既香气👍🏻。呢个单叫嘅话都有个午市优惠$88。3)黑金流沙包🥯果然系佢地既signature👍🏻,内馅超级流心🤤,又有浓浓既奶香味。呢个真心推介😛。4)天津小笼包小笼包就比其他美点有少少失色🤏,皮够薄,但如果入面既肉汁再多D就好啦😌。5)酱皇金钱肚好肥厚既金钱肚🤤,食到啖啖肚既感觉,成旧都入哂味真系唔错👍🏻。跟住我地就有散叫到其他😙,虾饺烧卖叉烧包呢啲必叫嘅就唔再逐一介绍啦😌,反而想讲下呢个功架十足嘅~招牌烧鹅皇 ($168)烧味师傅几代人传承🧑🍳,真系两次食两次都咁惊艳。个皮烧得好出色👍🏻,而且几钟意佢仲有得热住,咁就唔惊食到一半冻晒
~商务三宝 ($218)
二百零蚊竟然可以叫到五款美食,够哂抵食呀。
1)流沙黄金海虾
2)笼仔龙趸班头腩饭
3)黑金流沙包🥯
4)天津小笼包
5)酱皇金钱肚
~招牌烧鹅皇 ($168)
烧味师傅几代人传承🧑🍳,真系两次食两次都咁惊艳。个皮烧得好出色👍🏻,而且几钟意佢仲有得热住,咁就唔惊食到一半冻晒啦😚。
✨ 5位以上星期一至六食午市/下午茶记得用电话订座📞,会有半价茶介💰。