2023-05-16
前排食蟹仙尖沙咀分店,post咗相出嚟之后,有朋友见到话好正好想去食,所以前日放工就同朋友去九龙城分店,再访蟹仙🥳店员非常有趣友善,会讲吓烂gag🤣笑爆咀🤣我同朋友拣咗尊贵海鲜套餐,每位$419已经可以品尝好多款新鲜海鲜,抵食㗎!首先食嘅系大赤虾,味道鲜甜,虾头有充满咸香而没有腥涩嘅膏,一啜个虾头,劲满足。台湾九孔鲍鱼,蒸完超弹牙,一啲都唔韧,刚刚好。通常出面食青口因为系来佬急冻货,所以冇咁Juicy,而野生新鲜青口带点自然嘅海水味道,而且唔洗加任何调味已经感受到本身嘅鲜甜,不带渣。仲有韩国珍珠蚝、加拿大翡翠螺、日本元贝🥹然后就食两款蟹加一款龙虾。野生琵琶龙虾嘅外表好特别,肉质鲜甜弹牙,呢只系靓货,带点虾膏,真系锦上添花。然后食馒头蟹,佢地成日懒郁,好似嚿石咁,所以虽然少肉,但啲肉比较嫩滑,好好彩又系靓货,连馒头蟹都有咁多黄。最后一款海鲜🦀爆晒膏又多肉,每一啖都系享受(图片已说明一切)🤤海鲜嘅精华落晒去粥底,加上菜脯,好满足🥹最后送上炖燕甜品,我至爱🥹满足晒!
店员非常有趣友善,会讲吓烂gag🤣笑爆咀🤣
台湾九孔鲍鱼,蒸完超弹牙,一啲都唔韧,刚刚好。 通常出面食青口因为系来佬急冻货,所以冇咁Juicy,而野生新鲜青口带点自然嘅海水味道,而且唔洗加任何调味已经感受到本身嘅鲜甜,不带渣。 仲有韩国珍珠蚝、加拿大翡翠螺、日本元贝🥹
然后就食两款蟹加一款龙虾。