2023-10-01 538 浏览
自从前几日系呢间烧味舖买过烧鹅嚟食之后,呢几日都对佢念念不忘🤤于是衬今日中秋节公司放半日嘅时候,亦都系独自去偷欢(食)嘅好时机🤣🤣睇住个menu好多野都好想食,忽然觉得自己有选择困难症😅终于决定叫烧鹅叉烧饭再加咸蛋饭。等嘅时候又见到有好多小食拣㖞,心思思想叫。跟住店员见到我睇紧小食,佢就介绍咗样menu无嘅俾我~~就系卤水豆腐喇。啲嘢好快就嚟到同热辣辣,烧鹅喺现场食重再好食啲,一样咁嫩滑入味,师傅俾我𠮶个部位又厚肉,正呀。叉烧半肥瘦适中好淋滑,啖啖肉我最钟意❤️咸蛋就正常发挥好送饭。饭上面嘅汁重好正㖞,唔系死咸或唔够味嘅唔知咩汁嚟👍🏻👍🏻至于个卤水豆腐,店员无介绍错,外层似炸过嘅豆腐卜,索晒卤水汁嘅精华,但又唔系死咸𠮶只😋食晒所有野都唔觉得好颈渴👍🏻最怕啲味精垃圾😒佢地重有例汤㗎,不过要斗快😂 呢餐食得好满足同超饱。价钱都只系$73,抵到飞起。而家香港嘅饮食业好难挨,希望多啲人帮衬好食嘅小店,如果唔系,得番啲难食嘅大集团,消费者只会任佢鱼肉。对我嚟讲,就算再远,我以后都会帮衬好食嘅小店☝🏻☝🏻报告完毕

对我嚟讲,就算再远,我以后都会帮衬好食嘅小店☝🏻☝🏻
报告完毕
双并加咸蛋
卤水豆腐
2023-09-29
等候时间
2 分钟 (堂食)
双并加咸蛋
卤水豆腐
  • 烧鹅,叉烧,烧腩仔