2022-12-27 1210 浏览
要在星期日食呢间餐厅既lunch,要比D耐性,我打电话book位要等两个月。另外要比$1000 deposit。今次系我今年第二次食佢既lunch,真系好开心!今次同朋友一齐拣左$880既lunch set。睇到呢个bread basket真系好兴奋,食唔哂既话,D STAFF 会帮你PACK好,走既时侯会比你。开胃菜系南瓜sorbet,食落去有D似食雪糕,第一啖既味道有D似食海胆,再配酸酸地既菇,好match。栗子汤,下层系炖蛋,蛋味唔浓,但好滑,中间有D脆片,增加口感,将普通既汤升左一个层次。我最爱既Caviar Royal,另加$360,上层系cauliflower cream,中层系lobster jelly,最底层系caviar。每食一啖都会觉得自己好幸福。朋友既前菜系油甘鱼,冇咩特别,调味有点唔均匀。主菜系STAFF推介既黄酒鸡,用左法国鸡,煎到外脆内软,个SAUCE超浓郁,超香,其中一件鸡既质地系好嫩,好似食棉花糖咁,唔会觉得自己食紧鸡。朋友既主菜又系STAFF推介既鳕鱼,火喉控制得岩岩好,但未去到会再想食多次。中间透明个块系面粉整既脆块。薯蓉唔驶介绍,真系好滑好crea

朋友既前菜系油甘鱼,冇咩特别,调味有点唔均匀。

薯蓉唔驶介绍,真系好滑好creamy。

甜品叫左chocolate,饮品都系chocolate,两者朱古力味好浓。
最后送上chocolate 同macaron。
上次饮既龙虾汤清得黎好浓味,系我饮过最好饮既龙虾汤。而上次食既龙虾意粉都唔错,龙虾既口感系同平时食个D唔同,好特别,问左系由缅因州黎,搞到我都想买几只返屋企自己煮,但系意粉对我黎讲就硬左D。

环境十分舒适。可睇到厨房内部。
2022-12-11