2022-07-11
尖沙咀银座38有好多食的,今晚在13楼食了一个好丰富、好写意的晚餐。上到13楼,电梯嘅右手边就见到餐厅Deep Sea Oyster & Steak餐厅楼上的Bar,空间虽然唔大,但系呢度有几靓的装修我们落了order后就见到店员忙住为我们准备晚餐先黎既系桂花雪梨茶桂花雪梨茶(热)用了桂花茶包,另有淡淡的雪梨味,好香、几清新。生蚝点了日本小室津,之前都未食过呢种,餐厅加了酱料葱,食落口感几特别,好食主菜系澳洲草饲羊架羊架有四件,表面煎香,切开粉色偏红,应该有6成熟,食落当然好嫩,完全无羊膻味,伴碟的薯角炸得好香脆👍🏻👍🏻 薯角点茄汁岩哂蒜蓉青酱鸡肉意粉份量唔少,鸡肉好香滑,青酱意粉真系唔常见,系餐厅特色菜色。最后甜品是焦糖布丁蛋糕蛋糕作为今餐的作结简直系完美,好钟意佢地甜度,刚刚好,布丁冻身,好似雪糕咁,慢慢叹呢个甜品真好😉今晚晚餐好写意,餐厅成晚都放著纯音乐,成个晚餐节奏都系慢慢的,另外望住窗外既景色,由光至暗,好relax
餐厅楼上的Bar,空间虽然唔大,但系呢度有几靓的装修
我们落了order后就见到店员忙住为我们准备晚餐
先黎既系桂花雪梨茶