2024-04-02
2024年3月16日 星期六今日去左大围冬菇亭既呢间餐厅尝试上海菜,好似新开张咗半年以上,不过一直都冇机会黎试,见到平时都有唔少人帮衬,而且见到门口嘅餐牌写住嘅价钱都几抵食,所以今次就入咗去试下午市餐牌都有几多选择,而且要一个主食仲可以加钱要唔同嘅小食,价钱都真系几实惠,仲有热饮送添,最后我要左一个午市套餐加一个前菜同饮品首先前菜既鸡丝粉皮就送到,份量都唔少,有好多鸡丝喺上面,而且洒满左麻酱,食落去酸酸甜甜几开胃,加上青瓜好爽口,鸡肉都几嫩滑主菜有上海粗炒,足够一个人食用,炒得几有镬气,食落去唔会太多油,上海粗面几有咬口,而且好挂汁,配料有肉丝、冬菇丝同菜,味道唔会太过咸,平衡得几好最后再加一杯热西洋菜蜜,可以解去粗炒嘅油腻感,甜甜地饮完成个胃都暖晒