2022-10-27 48 浏览
用咗香浓黑椒汁煮嘅 [ 慢煮牛肋条配香煎上海年糕 $158 ] 慢煮牛肋条份量好多,每件口感软腍,配上香煎上海年糕,年糕会煎香一边,咬落口感香脆,另外三边会保留番原来嘅年糕烟韧口感,烟韧又香脆口感够哂特别卖相吸引,就似好多花花围住个太阳嘅 [ 明太子温泉蛋蝴蝶粉 $134 ] 要拮穿只温泉蛋等啲蛋汁流哂出嚟,渗落蝴蝶粉后捞埋一齐,食落口感更丰富有层次,明太子酱味道微甜,蝴蝶粉煮嘅时间控制得刚好,蝴蝶粉食落更滑溜又有咬口叫咗份小食系 [ 孜然风味原只单骨鸡翼 $60 ] 加咗孜然香料令鸡翼更惹味,鸡翼皮香脆,内里肉质嫩滑多汁,咬落每一口都啖啖肉,够哂肥美饮味就叫咗杯 [ 成个渡假feel都翻返嚟 $48 ] 最顶系香浓香滑厚层椰奶奶盖,中层个层系美式咖啡,最底层系清甜椰青水,搅拌后饮会有种好fresh嘅感觉另一杯就系 [ 碟豆花柠檬梳打 $40 ] 味道微酸又开胃嘅柠檬梳打,将加热咗嘅蝶豆花水慢慢倒入杯内,由黄变紫嘅渐变颜色出现,带来梦幻嘅感觉最后当然就系饭后甜品 [ 超脆油炸鬼配芒果汁及雪糕 $68 ] 大大嚿一球云呢拿雪糕,倒上新鲜香浓嘅芒果汁,底层芒果汁及粒粒脆卜卜嘅油炸鬼,一冻一

最后当然就系饭后甜品 [ 超脆油炸鬼配芒果汁及雪糕 $68 ] 大大嚿一球云呢拿雪糕,倒上新鲜香浓嘅芒果汁,底层芒果汁及粒粒脆卜卜嘅油炸鬼,一冻一热嘅口感更丰富,估唔到油炸鬼配雪糕原来咁好食,值得推介嘅甜品

捌壹公馆
佐敦吴松街81号地舖
2022-10-23
$279.5 (晚餐)
  • 成个渡假feel都翻返嚟
  • 超脆油炸鬼配芒果汁及雪糕