话说小妹早排去左间由日本人主理,系涉谷已经开左成60年既串烧店度试左佢哋新推出嘅🌟冲绳県期间限定MENU🌟😍入面除咗成个氛围好日系,有吧枱有梳化,仲连部份待应都系日本🇯🇵人,系入面食饭真系好有气氛🎊我食左:⬇️⬇️🌟冲绳県期间限定MENU🌟✨✨冲绳豚耳✨$48猪耳Q 弹爽口又唔油既质感真系好讨喜,捞埋酸酸地既醋渍-齐食真系劲开胃🤤✨冲绳腐乳✨$43质感同港式腐乳差唔多,但系味道方面就温和好多,好似甜味既味噌咁😉✨盐烧冲绳车海老✨$98只虾🦐有我手掌咁长,好大只😍食落咸香带甜肉又弹,正✌🏻✨冲绳苦瓜酿免治鸡肉✨$58甘香唔苦既苦瓜略带清甜,爽实既口感配搭带有炭香、外层脆皮、内里松软既免治鸡肉,无论系味道定口感都好有层次‼️✨冲绳豚肉煮✨半肥半瘦啱啱好,肉质松软又入味,甜甜地咁好鬼正‼️✨冲绳四季柑果汁✨ $43入口满满都系酸甜清爽既四季柑香,解腻-流👍🏻另外仲叫左:👉🏻✨日本产白烧鳗鱼✨$108干身够脆既外皮再加上肉嫩多汁又厚身既鱼肉=会好食到令人叮-声个种😋✨狮子唐青椒✨$48味道醇厚,唔苦唔辣之余,仲有阵淡淡既甜味👍🏻✨烧鸡翼✨$53-串有3只,充满盐香既烧鸡翼皮脆肉滑又多汁,香口到不得了👍

我食左:⬇️⬇️

🌟冲绳県期间限定MENU🌟

✨✨冲绳豚耳✨$48

✨冲绳腐乳✨$43

✨盐烧冲绳车海老✨$98

只虾🦐有我手掌咁长,好大只😍食落咸香带甜肉又弹,正✌🏻

✨冲绳苦瓜酿免治鸡肉✨$58

✨冲绳豚肉煮✨

半肥半瘦啱啱好,肉质松软又入味,甜甜地咁好鬼正‼️

✨冲绳四季柑果汁✨ $43

入口满满都系酸甜清爽既四季柑香,解腻-流👍🏻

另外仲叫左:👉🏻

✨日本产白烧鳗鱼✨$108

✨狮子唐青椒✨$48

味道醇厚,唔苦唔辣之余,仲有阵淡淡既甜味👍🏻

✨烧鸡翼✨$53

-串有3只,充满盐香既烧鸡翼皮脆肉滑又多汁,
香口到不得了👍🏻

✨烧牛小排✨$138

肉嫩juicy重牛香,入口即溶超高质👍🏻

🇯🇵YAKITORI KOBAKO

📍湾仔汕头街30号意适楼地舖

港铁湾仔站 B2出口,步行约3分钟

#yakitorikobako #湾仔 #湾仔美食 #日本串烧 #日本餐厅 #hkdining #hkfood #hkfoodie #冲绳料理 #冲绳