2022-05-15
晚餐去左打台式边炉,又谂起凑凑嘅任食自助吧。主餐牌成本杂志咁,好特别。餐牌有唔同肉类,海鲜,蔬菜,丸类,主食,小食,有拼盘有散叫。汤底有8款。上次食过番茄牛膝骨锅同蟹粉黄鱼锅,今次食红颜花胶鸡锅。红颜花胶鸡锅 单锅 $198 另加一红颜花胶鸡锅有金黄色汤底,材料有唔少鱼肚,大细冬菇,鸡髀菇8片,下底仲有迷你好有嚼劲嘅鲍鱼仔4粒,唔少鸡胸肉粒同薏米。个汤非常好饮,胶质重,完全唔油,好似鱼翅上汤,好正。鸡胸肉粒好瘦不过够腍,冬菇好香又爽口。呢个汤底好养生又健康。麻辣鸭血豆腐无限添加,仲写明可以比你打包返屋企。味道都几辣,不过唔太麻,可能配合返港人口味,鸭血新鲜爽脆,豆腐都正常。可以任食好抵!要叫攞比你。任食自助吧有时令前菜两款,分别系海藻同鱼皮。海藻同鱼皮都算爽口,鱼皮特别滑溜。不过多食会觉得咸。另外仲有西瓜,哈蜜瓜,百合茄,多款秘制酱料,同埋白饭。每位收$19另加一。水果同百合茄质素正常,都会添加。秘制酱料14款,俾你自由配搭,有鲜味汁,鲜味酱油,菌菇酱,香油,沙茶酱,醋,XO酱,蚝油,香莤,蒜泥,花生碎,辣椒油,香葱末,辣椒末,白芝麻,麻酱。餐中有沙冰送,系波子汽水味雪芭,好refre
红颜花胶鸡锅 单锅 $198 另加一
餐中有沙冰送,系波子汽水味雪芭,好refreshing。
免费甜品系梅子茶冻。淡淡茶香,啫喱好滑,入面𠮶粒梅子有核。
今晚两大两细,人均消费$75,大人细路都食饱,又抵又健康。