2021-06-18
今日同friends👯♀️嚟佐敦觅食,再次食韩国菜🇰🇷,见到OpenRice 有几多人话伏,等也米😍去试吓系咪真系伏先。餐厅几大,堂食位置几多,仲会播一啲韩国综艺节目📺,比客人一路食一路睇。一坐低,店员会拎餐牌俾我哋睇,然后落餐要去翻counter。我哋4️⃣个人叫咗个set,加个玉子烧。-🍴蛋包饭+炸酱面🍝+芝士辣炒年糕+紫菜包饭+柠檬茶2杯🥤🥤($178) - 依个价钱有咁多嘢食好抵😆!当中最有惊喜一定系蛋包饭🤩,系一块蛋皮包住炒饭,面头仲充满酱汁,一啲都唔dry🤤!炒饭好入味,好香💛!加埋啲蛋一齐食好正!隔离仲有少少椰菜丝做伴碟🥗。炸酱面嘅酱汁不过不失,面条质感几唔错😋,几弹牙!芝士辣炒年糕同紫菜包饭无咩特别🤣。顺带一提,由于食物系店员拎到枱面,每次佢拎嚟嘅时候都会再提供一小碟泡菜,结果我哋收到三碟泡菜😂。-🍴飞鱼籽鸡蛋卷🥚($108) - 鸡蛋卷几大条,虽然会切好先送过嚟,不过唔知点解系无切到底🤭,我哋要再cut开佢。系鸡蛋卷上面充满蟹子同酱,所以几够味👍🏻!味道系甜甜哋,而入面好似仲有啲配料🤔?不过佢哋太细粒,唔系好知系咩嚟!整体嚟讲几好食😋!