2023-11-09
估唔到近近地都可以系屯门食吓buffet😌大家食自助餐 会著重既野都唔一样 有啲人会喉住甜品🍧有啲人又钟意冷盘🦐不过因为🧸既胃口比较细所以我地都少去食好贵价既buffet🫢今次拣咗间比较平民啲 价钱相宜既 最紧要有雪糕俾佢食😂§呢度环境唔算好大 始终都系细小啲既酒店 所以感觉又唔同虽然佢既模式比较亲民 不过都唔好睇少佢有提供既食物😋鳕场蟹脚 面包蟹🦀翡翠螺等等既海鲜都会提供 仲有唔少得既刺身寿司同埋沙律吧🥗选择都可以接受适逢今期既主题系【牛迷·龙虾·生蚝】当然唔少得有烧澳洲和牛西冷 牛味极重🤤再黎就系焗芝士波士顿龙虾🦞新鲜出炉 好多膏🤭生蚝呢🦪因为我地两个都唔食所以未能品尝😆§除咗冷盘同主题食物之外 热荤既食物都一样唔差🥘例如红酒烩安格斯牛肋肉🍷烧羊鞍等等比较意想不到既系我连佢既清蒸鱼都觉得好好食 肉质好滑🤣天妇罗同炉端烧都有😌不过略微有啲冻咗蔬菜类都保持到翠绿 唔会overcook 味道突出👍🏼§最后就紧系到甜品喇🍰细心地用一口既设计等大家可以食多几款唔同既甜品 毕竟去到尾都有7成饱🤰🏻而我就好欣赏佢既DIY窝夫🧇特别脆口 内𥚃又松软🤤雪糕有差不多10款选择😍搞到🧸每样都想试😆➷虽则
有啲人又钟意冷盘🦐不过因为🧸既胃口比较细
所以我地都少去食好贵价既buffet🫢 今次拣咗间比较平民啲 价钱相宜既 最紧要有雪糕俾佢食😂
§
呢度环境唔算好大 始终都系细小啲既酒店 所以感觉又唔同
虽然佢既模式比较亲民 不过都唔好睇少佢有提供既食物😋
适逢今期既主题系【牛迷·龙虾·生蚝】
当然唔少得有烧澳洲和牛西冷 牛味极重🤤
再黎就系焗芝士波士顿龙虾🦞新鲜出炉 好多膏🤭 生蚝呢🦪因为我地两个都唔食所以未能品尝😆
§
除咗冷盘同主题食物之外 热荤既食物都一样唔差🥘 例如红酒烩安格斯牛肋肉🍷烧羊鞍等等
比较意想不到既系我连佢既清蒸鱼都觉得好好食 肉质好滑🤣 天妇罗同炉端烧都有😌不过略微有啲冻咗
蔬菜类都保持到翠绿 唔会overcook 味道突出👍🏼 §
最后就紧系到甜品喇🍰细心地用一口既设计 等大家可以食多几款唔同既 甜品 毕竟去到尾都有7成饱🤰🏻
而我就好欣赏佢既DIY窝夫🧇特别脆口 内𥚃又松软🤤
雪糕有差不多10款选择😍搞到🧸每样都想试😆