2023-04-21
近排天气不稳,时阴时晴,湿气上升。令人冇咩食欲。故此食番个川菜,出番身汗,就当做左场运动喇。拣左「川川辣辣」黎食个晚饭,餐厅除左新净光猛,又坐得舒适。餐牌都有唔少选择。当中有唔少荼记都有既菜式。感觉好亲切。✨水煮鱼$188水煮鱼一上枱,汤底已呈现火红色,水煮鱼以粗棉身红薯粉做底,配料有鲜鱼片、酸菜、辣椒、芝麻、菇类等等,红薯粉索哂辣汤汁,鲜鱼片冇任何丝骨,数量都多,人口味道以麻辣为主调,已同待应讲左少少辣适中,但后劲有麻,果真几过瘾😇好正!✨猪油渣手抓包$68以猪油抄香生菜,当中有d肉碎系其中。伴饭食确实系一流。✨孜然牛肉 $88满满碎粒辣椒,已切丝既洋葱,将牛肉去左膻味,再以孜然点叙牛肉既鲜味,肉质湿润,味道十分惹味。同时牛肉份量也不少。食到底都仲有一大块牛肉。仲有套餐可叫,有主菜、小炒、仲有炸馒头和白饭,都几抵食下。川川辣辣 (天水围)地址:天水围天华路30号T-Town South2楼S201A&B号舖
✨水煮鱼$188
✨猪油渣手抓包$68
以猪油抄香生菜,当中有d肉碎系其中。伴饭食确实系一流。
✨孜然牛肉 $88
仲有套餐可叫,有主菜、小炒、仲有炸馒头和白饭,都几抵食下。
川川辣辣 (天水围)