餐厅: 上海弄堂菜肉餛飩 (歌賦街)
资讯:

2021-12-28 426 浏览
中环返工嘅我,又揾到个食饭好地方喇😛就系位于歌赋街嘅上海弄堂菜肉馄饨🤩一听个名就知系食上海菜,啱晒钟意食上海菜嘅我😛佢有个午市优惠只要六、七十蚊就有个套餐了,套餐会奉送冻豆浆或者特色饮品一杯🤩而食物选择都好多啊,好似有馄饨及煨面类、弄堂菜类及厨师美食类,都系受欢迎嘅上海菜😍花雕醉鸡🐔好钟意食呢个,鸡件好大件,味道好浓,令到鸡件好入味,可以配埋白饭或者菜饭,我就拣咗菜饭🤩绝对系足料菜饭,每一啖都食到有菜😛上海炒粗面🥢好大碟,所以叫两个set同人share就啱啱好😛非常足料,入面嘅猪肉同白菜都好多,味道都好浓👍🏻炒得好惹味😚午市套餐可以加$18有埋油菜或酸辣汤,我加埋酸辣汤,呢度嘅酸辣汤整得好平衡,酸辣适中,唔会太酸又唔会好辣,够晒开胃,重有好多配料响入面🤩另外重叫咗我最爱嘅干篇四季豆,好入味但唔会太咸,送饭食一流🤤

2021-12-08