2024-03-02
好耐无食过上海野,大围围方有一间成日都排长龙,今日早早过去试一试,果然不失所望☺️✍🏼 蜜汁脆鳝 $98食到停唔到口,酸甜嘅酱汁,加上脆脆嘅炸鳝,上面再有啲炸姜丝,小食黎讲我可以一个人食晒一碟😆✍🏼 金牌小笼包(六件)$58一啖食落个口度,肉汁四溅,要小心烫口!☺️✍🏼 麻香鸡丝粉皮 $68粉皮嫩滑,麻酱质地调得刚刚好,唔太稀又唔太杰,加上应有嘅青瓜同鸡丝~不错✍🏼 东坡牛面颊肉 $198好好食!牛面颊肉炆到好腍好入味,加碗白饭就正!✍🏼 上海海参酸辣汤(每位)$58正常发挥,味道都系我喜欢嘅✍🏼 大上海牛肉饼 $52饼内满满嘅牛肉汁✍🏼 浓鸡汁萝卜 $88呢个相对地无咁特别,可能食左道浓味嘅牛面颊先,所以呢道菜就净系食到清清地萝卜味,不过萝卜都煮到好腍好多汁~✍🏼 脆煎灌汤小笼包(五件)$58煎小笼包,第一次食,又几好食同埋几特别!脆底里面都系有香香嘅肉汁🤤不过要衬热食,唔系就会比较肥腻✍🏼 豆沙窝饼呢个就全餐里面比较逊色,皮厚左少少,不过佢胜在唔算太甜!总括而言,呢间上海野所有野都几好食!会再黎试其他野。顺带一提,佢茶钱(有人参乌龙!)每位要$13 同埋有餐前小食(花生&炸鱼毛)$15
✍🏼 蜜汁脆鳝 $98
✍🏼 金牌小笼包(六件)$58
一啖食落个口度,肉汁四溅,要小心烫口!☺️
✍🏼 麻香鸡丝粉皮 $68
✍🏼 东坡牛面颊肉 $198
好好食!牛面颊肉炆到好腍好入味,加碗白饭就正!
✍🏼 上海海参酸辣汤(每位)$58
正常发挥,味道都系我喜欢嘅
✍🏼 大上海牛肉饼 $52
饼内满满嘅牛肉汁
✍🏼 浓鸡汁萝卜 $88
✍🏼 脆煎灌汤小笼包(五件)$58
✍🏼 豆沙窝饼
呢个就全餐里面比较逊色,皮厚左少少,不过佢胜在唔算太甜!
总括而言,呢间上海野所有野都几好食!会再黎试其他野。
顺带一提,佢茶钱(有人参乌龙!)每位要$13 同埋有餐前小食(花生&炸鱼毛)$15 (我地4个人佢比左一碟我地)