2022-04-15 644 浏览
系长沙湾附近揾食,因为已经过左夜晚9点,疫情关系无堂食,只可揾外卖,bookmark左呢间就去试下。叫左3串,猪颈肉,鸡翼,同豆卜,小辣,70个大洋。先打电话落单,去到拎得。返到屋企一开盒,外观,首先,佢无水气,即系串烧算干身,呢点好重要,好多串烧舖整嘅好快有水气,过左少少时间食就好似变左就咁煎熟嘅肉而唔系串烧咁,令到串烧无左外脆内软嘅口感。作为一间外卖店,我唔知佢实质整法系点,但佢保持到串烧经过外卖时间洗礼嘅食感,系抵赞。佢全部都用左大量调味粉去调味,孜然粉,辣椒粉等,唔系用蜜糖同酱汁嘅整法,我谂呢个系其中一个保持脆身嘅做法,边种调味合乎口味就见仁见智。我有用气炸锅翻热左几分钟。-鸡翼,仲系外脆内软,有肉汁,好味。-猪颈肉,嗱,呢个呢我就觉得啲肉有少少唔太新鲜嘅味,无左猪颈肉应有嘅油香,但都系外脆内软。-豆卜,超脆,又系不得了。佢全部调味都刚刚好,无过咸,不过小辣就一啲都唔辣。呢间系绝对可以encore。

叫左3串,猪颈肉,鸡翼,同豆卜,小辣,70个大洋。

先打电话落单,去到拎得。

我有用气炸锅翻热左几分钟。

-鸡翼,仲系外脆内软,有肉汁,好味。
-豆卜,超脆,又系不得了。

佢全部调味都刚刚好,无过咸,不过小辣就一啲都唔辣。

呢间系绝对可以encore。
外卖自取