2024-06-24
喺尖东做完嘢,记得朋友提过193间cafe几好食,仲搬咗去诚品,就试一试。 本身店员安排坐店内中间位,但见有海景位,就问可唔可以坐𠮶边,店员都好友善咁安排到。 参考食评,就叫咗个日式明太子带子扁意粉($138),另加杯热americano($38)咖啡系诚意之作,非常香浓,出色! 意粉一嚟到,吓咗声,咁细份嘅,4啖就食完。食量系谭仔扣底,而呢一个份量系完全唔饱。味道亦好麻麻,食唔出有明太子,3粒带子亦有啲overcooked,唯一好系煎得够香脆。基于食唔饱,叫多件slice cake 鲜打老奶奶柠檬蛋糕($78),结论系唔应该叫。件slice cake比正常size细件,味道亦非常普通,柠檬味好淡,胜在系少甜。衰啲讲,质素仲差过连锁店求其一件饼。 全部连加一,埋单$279。 有海景嘅餐厅,K11 musea、海港城、文化中心都有,价钱都系差唔多,但食物整体质素一定好过呢餐。入餐厅时已知价钱,接受先坐低,好可惜食物味道同质素系令我失望。唯一好系杯啡,否则会畀劣评。值得为咗杯啡而帮衬 / 经尖东特登上去买杯啡!埋单时见到人哋份甜品几吸引,但我要储下勇气先再试,再失望而回,我惊会对呢间嘢负分
咖啡系诚意之作,非常香浓,出色!
全部连加一,埋单$279。
值得为咗杯啡而帮衬 / 经尖东特登上去买杯啡!埋单时见到人哋份甜品几吸引,但我要储下勇气先再试,再失望而回,我惊会对呢间嘢负分😂