2020-05-26 337 浏览
喺一个小商场嘅角落见到人潮,行埋去睇吓,原来系台式饮品店!望一望Menu,其实选择同一般珍珠奶茶店无异,不过见到有样嘢好吸引,就系饮品可以免费转脱脂鲜奶,感觉更健康,喝下去都无咁大负担。我同朋友叫咗杯黑糖珍珠厚鲜奶,由于甜味系基于本身煮咗嘅黑糖珍珠,所以就无得调较,但为咗唔想咁储脂肪,就转咗做脱脂奶。饮品嘅分量刚刚好,卖相亦都好靓,个人感觉是偏甜既口味,如果系蚂蚁人或者爱甜之人一定会好钟意,另外都好欣赏佢嘅珍珠好烟韧。另一杯我哋叫咗无糖四季春加芝士奶盖。浓浓嘅茶香,加上creamy厚实嘅奶盖,超正!顺带一提,店员好贴心,因为当时落紧雨,主动问我地需唔需要胶袋,等我地拎走既时候方便啲,抵赞!