餐厅: 享慢煮意 (The ONE)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-08-29 599 浏览
又开分店,今次开系尖沙咀嘅The One,试业仲有8折优惠佢舖头嘅环境有啲似元朗分店,我依然系要食佢抵食嘅tea set同牛角包🥐佢嘅tea set真心抵食,原因系因为佢而家只需要144一位,如果喺OpenRice买卷再平啲,平$48一位,自己bookmark啦🔖法式三层下午茶架咸点鱼子酱配北海道珍宝带子法式鸭肝酱意大利风干火腿蕃茄烤面包西班牙黑毛猪腩配苹果蓉甜点招牌真空慢煮法式焦糖炖蛋白松露芝士蛋糕法式马卡龙经典歌剧院蛋糕食完甜点再食埋士多啤梨同蓝莓好完美饮品我选择左蜜桃茶同荔枝玫瑰红茶芝味特饮饮品除咗靓之外依旧好饮,蜜桃茶香甜,芝味特饮奶盖香浓,茶味香佢嘅下午茶真心样样都出色,无可挑剔👏👏另外再叫咗个3coures套餐,冇要佢嘅前菜拣咗牛角包,主菜同甜品主菜我拣咗新既英式威灵顿牛柳卖相出色,味道更出色虽然佢得一半,但系两个人食其实够晒酥皮香脆而且有金箔,卖相加分虽然肉全熟,但系依然系靓牛,好食💯甜品当然系试新既特浓牛奶软雪糕牛角包🥐加咗$10要有配料嘅软雪糕牛角包爆炸糖羽毛朱古力软雪糕牛角包特别之处系爆炸糖,一路食冻冰冰嘅雪糕又有爆炸糖系个口入面噼啪咁样爆,感觉好正😻而且朱古力系用
又开分店,今次开系尖沙咀嘅The One,试业仲有8折优惠

法式马卡龙

经典歌剧院蛋糕

食完甜点再食埋士多啤梨同蓝莓好完美

饮品我选择左蜜桃茶同荔枝玫瑰红茶芝味特饮

佢嘅下午茶真心样样都出色,无可挑剔👏👏

另外再叫咗个3coures套餐,冇要佢嘅前菜
拣咗牛角包,主菜同甜品

主菜我拣咗新既英式威灵顿牛柳
卖相出色,味道更出色
虽然佢得一半,但系两个人食其实够晒
酥皮香脆而且有金箔,卖相加分
虽然肉全熟,但系依然系靓牛,好食💯

甜品当然系试新既特浓牛奶软雪糕牛角包🥐
加咗$10要有配料嘅软雪糕牛角包
而且朱古力系用咗黑朱古力,唔会太甜,加分💯
甜食牛角包黎讲我比满分❤️

无论系普通嘅套餐定系下午茶都可以加钱配牛角包,话明我钟意食佢嘅牛角包当然要叫
新店又多咗一只味,鸭肝牛角包开中我既最爱,当然要试试佢,再食埋我最爱嘅蟹膏味🤪🤪

鸭肝酱好多好足料,味道都夹👍

蟹膏一样足料,而且蟹味香浓👍

个人偏爱咸味牛角包~每一款味道都系特别而且吸引

哈哈,我又食左好多牛角包,我依然系咁爱❤️❤️
佢系牛油味浓郁,面包脆,而且味道好香,想不到不爱的原因🤪🤪

被融化的心
虽然食咗好多甜品,但见到个名好得意忍唔住叫
黑加仑子芝士蛋糕🍰
有惊喜,估佢唔到唔会好腻又唔会好甜而且有点酸溜溜嘅感觉,真系被溶化了🥰

• 特浓牛奶软雪糕牛角包
  • 爆炸糖羽毛朱古力软雪糕牛角包