2022-08-17 44 浏览
同朋友喺铜锣湾食嘢~ 喺闹市之中揾到一个宁静休闲嘅地方~ 由于我哋系去食下午茶所以我哋都选择左轻食~ 由于朋友系素食者,所以我地既选择系以素食者出发~主食我哋叫咗黑松露杂菌忌廉意大利饭,意大利饭好有咬口~配合埋黑松露为杂菌忌廉意大利饭增加了多一个层次既口感!我哋仲叫左杂果乳酪拼盘,超级梦幻的蓝色嘅乳酪喺个底度真系好靓,忍唔住要打卡,水果排得好整齐,有蓝莓香蕉小红莓配埋椰子丝同埋奇亚籽,令到成个乳酪健康之余又新鲜好味!我哋叫咗两件嘅牛角包窝夫,一件拣咗芝士肉酱配素肉,另一件就系焦糖忌廉牛角包窝夫🧇!先讲下咸食嘅芝士肉酱配impossible meat! Impossible meat 真系做得极之似真肉,唔讲真系完全唔知道系素肉~ 配合埋蕃茄同芝士呢一个牛角包窝夫真系一流!食完咸食就到食甜食嘅牛角包窝夫啦~ 牛角包窝夫真系甜咸都咁好食!配焦糖酱同埋忌廉加埋送咖啡小饼仔真系一流!好出色!我哋仲叫咗士多啤梨沙冰同埋香蕉沙冰,两款都超级好味!系用新鲜嘅生果来做~ 大赞呢一间对食品制作好有心嘅Cafe❤️

由于朋友系素食者,所以我地既选择系以素食者出发~

食完咸食就到食甜食嘅牛角包窝夫啦~