2024-04-30
放工去了旺角食晚饭,因为甜品,所以选了Hesheeat。旺角店装修几清雅,木系颜色配上柔和主调,感觉好舒服。点了几款菜品,都令人十分满意。烧原只黑松露春鸡配薯条大大只嘅春鸡搽上黑松露酱嚟烧,上菜嘅时候极具霸气,黑松露嘅味道香气扑鼻,鸡肉鲜嫩,无论系鸡翼定鸡髀都系好Juicy,最令人惊喜嘅系鸡胸竟然一啲都唔嚡!除咗春鸡仲有脆卜卜嘅薯条同埋新鲜嘅沙律,真系一个丰盛嘅主菜。香煎三文鱼明太子忌廉扁意粉颜色鲜艳嘅明太子忌廉意粉永远系我去Cafe嘅首选,估唔到呢度仲加上芝士片同埋香煎三文鱼,皮脆肉嫩嘅三文鱼同明太子意粉简直系绝配。椰子斑兰Latte一杯充满热带风情嘅饮品,椰子汁同埋斑斓汁混和得恰到好处,没有谁抢了谁的风头,彷佛置身在沙滩享受阳光与海浪声中。士多啤梨麻薯梳厘班戟配士多啤梨雪糕春天系士多啤梨嘅收成期,当然要试士多啤梨疏乎厘。精致嘅摆盘,充满空气感嘅疏乎厘被士多啤梨糖同士多啤梨包围,疏乎厘上面放住薄薄嘅一层麻糬,再放上士多啤梨,旁边嫩滑的奶油,可以伴随疏乎厘一起享用,唯美的造型是一件艺术品。芋治抹茶特浓5.0牛乳芭菲上菜的时候已经觉得颇有层次感,浓浓嘅抹茶粉下面是幼滑的牛奶雪糕,雪糕下面
烧原只黑松露春鸡配薯条
香煎三文鱼明太子忌廉扁意粉
椰子斑兰Latte
士多啤梨麻薯梳厘班戟配士多啤梨雪糕
芋治抹茶特浓5.0牛乳芭菲
上菜的时候已经觉得颇有层次感,浓浓嘅抹茶粉下面是幼滑的牛奶雪糕,雪糕下面是蕨饼,丸子和米通,底层系奶油同埋红豆。甜味,烟韧度,口感层次分明,意想不到是红豆下面竟然是绿茶味芝士!!Hesheeat的甜品从来都是卖点,美味嘅甜品为这一餐画上完美句号。