招聘中
$17,000-$18,000
月薪
旺角MOKO间《念川居》食得多,元朗YOHO嘅就第一次试呢日同妈妈嚟饮茶,旺角店可以经OpenRice 订枱,可惜元朗店嘅OpenRice 订枱服务暂停. ~1pm 嚟到拎飞,等5张2人枱,等咗足足1个钟终于可以入座元朗店嘅装修格局同旺角店相似,同样带俾客人高雅舒适嘅感觉. 餐具方面:旺角店以中国书法为题. 元朗店则以中式风格花鸟水墨画为题,选用Tiffany Blue 为主色,再加上金边配衬,望落有种赏心悦目嘅感觉😌Menu 方面:元朗店同旺角店相似. 呢日鉴于妈妈啱啱病好,想食得清淡啲,我哋独孤一味,order 嘅点心全部都系蒸点♨️♨️♨️ 🔸高汤蟹肉灌汤饺($88)高汤清甜灌汤饺饺皮嫩滑咬开饺子,食到菇香同肉香原来蟹肉唔喺饺子里面,而系俾只饺子扎住咗,份量都唔少啵 😋😋🔸云腿北菇棉花鸡($58)材料一层叠一层;鱼肚、鸡 同 冬菇由下而上咁整齐摆放喺一只精致嘅碟上,再洒上云腿丝食物嘅颜色 同 食具嘅颜色配衬得宜,感觉清雅比起一般嘅棉花鸡,呢到嘅多一阵淡淡嘅金华火腿味🔸高汤瓜粒牛肉球($48)混合咗马蹄粒同芫荽嘅免治牛肉球,口感同味道都丰富咗妈妈赞牛肉味几香浓,热辣辣嘅高汤好味得嚟又可以
旺角MOKO间《念川居》食得多,元朗YOHO嘅就第一次试

元朗店嘅装修格局同旺角店相似,同样带俾客人高雅舒适嘅感觉.
Menu 方面:元朗店同旺角店相似.

🔸高汤蟹肉灌汤饺($88)
高汤清甜
灌汤饺饺皮嫩滑
咬开饺子,食到菇香同肉香
高汤蟹肉灌汤饺

🔸云腿北菇棉花鸡($58)
食物嘅颜色 同 食具嘅颜色配衬得宜,感觉清雅
比起一般嘅棉花鸡,呢到嘅多一阵淡淡嘅金华火腿味
云腿北菇棉花鸡

🔸高汤瓜粒牛肉球($48)
混合咗马蹄粒同芫荽嘅免治牛肉球,口感同味道都丰富咗
妈妈赞牛肉味几香浓,热辣辣嘅高汤好味得嚟又可以帮牛肉球保温
高汤瓜粒牛肉球

🔸上汤杞子鲜竹卷($48)
杞子大粒红润
鲜竹卷内嘅甘笋丝 同 木耳丝 幼细得嚟又不失口感
如果腐竹皮可以厚啲会更佳
上汤杞子鲜竹卷

呢日嘅蒸点全部都深得妈妈嘅欢心,味道 同 温度都附合妈妈嘅要求
而且,全部食物都用上靓靓器皿盛载上枱,未动筷,视觉效果已经攞唔少分
店内环境舒适,店员服务有礼
呢次元朗店嘅用餐店体验令我同妈妈都非常满意🥰🥰

2023-06-11