难得入嚟大埔揾个朋友食饭,趁凉凉地又想打个边炉,结果朋友就介绍左呢间捞得喜嘅椰子鸡汤底,果然有惊喜。🌟任饮任食两小时 成人$208/位 7点至9点🌟一嚟就梗系试下个椰子鸡汤底。一上个锅已经闻到好香嘅椰子味,店员话等个汤底滚起就可以落鸡件,仲用个漏斗去计时🤣等到鸡都熟嘅时候,识食梗系要试左汤底先。一饮落去已经系好清甜嘅椰子味,唔系坊间一般化学或死甜嘅椰子味,系食得出真系用新鲜椰子肉熬制而成嘅个种新鲜。而且个种甜味仲会留得几持久下,几惊喜。而且鸡件都几大旧,初时惊佢冇咩味,点知椰子嘅鲜甜已经渗左入鸡肉里,非常浓厚嘅椰子鲜味,值得一试!配料方面肥牛、手切牛肉、黑毛猪等都系任食,而且海鲜类例如蛏子、卜卜蚬、丸类等都系任食。我建议大家可以落支竹及鱼腐食,咁就更加吸收到个椰子嘅鲜味!

🌟任饮任食两小时 成人$208/位 7点至9点🌟

2024-11-15