2022-06-09 60 浏览
平时喺屋企都好钟意食刀削面,出街食就真系好少啦,原来都有几多餐厅系主打刀削面嘅。今日去大角咀就系食咗一间刀削面餐厅,佢同我平时自己煮开嘅唔同,佢系主打冷拌或者热拌,即系捞面🤣🤣我哋叫咗好多嘢食,因为Menu太多,花多眼乱,又眼阔肚窄, 最尾试完之后呢,有几个系比较出色嘅第一个一定要嗌嘅系麻辣东坡肉😎😎个麻辣可以俾你拣要咩辣度,而个东坡肉层层肥肉同瘦肉分明,咬落去唔会干争争,因为啖啖都伴随住油香🤤 佢仲要系厚切,一大旧咁食落口,真系人间极品,不过就有个弊病,就系食完好饱😅 佢一碟有三件,我食咗一件已经食唔落喇🙈另一个都非常出色嘅系佢个花雕醉鸡,只鸡嘅骨好细,啲肉好大件,最重要嘅系个师傅唔会切到薄切切,旧旧厚切咁食,真系人生一大享受🥰 佢𠮶只花雕酒唔算好浓,淡淡地,几啱我胃口, 同埋花雕醉鸡系会跟两边糖心蛋,啱晒啲钟意食蛋嘅人士😋另外个拌面真系不错不错,捞埋啲青瓜丝,芝麻酱,花生碎等等,食落口又好夹㖞😆😆下次返屋企都可以自己试吓整,我哋个拌面就叫咗猪颈肉同埋牛筋腩,相对啱啱食嘅醉鸡同埋东坡肉,呢两个反而冇咁出色,不过都系好食嘅,但系前者食落去真系10分大嘅惊喜,所以如果你想试埋呢啲,建议你

另外个拌面真系不错不错,捞埋啲青瓜丝,芝麻酱,花生碎等等,食落口又好夹㖞😆😆下次返屋企都可以自己试吓整,我哋个拌面就叫咗猪颈肉同埋牛筋腩,相对啱啱食嘅醉鸡同埋东坡肉,呢两个反而冇咁出色,不过都系好食嘅,但系前者食落去真系10分大嘅惊喜,所以如果你想试埋呢啲,建议你最后先食醉鸡同东坡肉🤣

原来佢喺红磡都有分店嘅,如果下次食就去个边算,就脚啲方便啲😁😁

铭兴山西刀削面 (大同新邨) (大角咀)
大角咀埃华街89-105号大同新邨L座大卫楼地下4B号舖