2023-06-11 49 浏览
唔知几时揾嘢食嚟到荔枝角长沙湾嘅工厦地区有为数不少嘅西餐厅 / fine dining 静静哋可以同家人/朋友/另一半倾下计之余 慢慢感受餐厅气氛 品尝食物🍞香草餐包 外皮酥脆、内里柔软且热腾腾的香草餐包再搭配橄榄油 / 意大利醋一同品尝 更开胃🍳番茄 水牛芝士 热情果酱Passionfruit, Egg Yolk热情果酱正正包覆在金色波波里面 用汤匙轻轻一敲爆浆配上新鲜番茄与热情果酱带来的果香味 与水牛芝士配搭得恰到好处🐟红菜头配香草吞拿鱼Chilled Herb-Crusted Tuna吞拿鱼肉质柔软 唔算肥腻嘅鱼 红菜头同牛油果令吞拿鱼更为鲜甜🦑墨鱼虾肉卷配 香草橄榄油Squid & Shrimp Roll无谂过个卖相系咁特别 墨鱼圈包住虾肉饼 烟靭墨鱼圈围住较松化嘅虾肉饼 味道只有淡淡嘅香草橄榄油 欠缺了层次感 🐣 意式鸡肉啫喱批配芦笋Chicken Stock Jelly with Chicken & Asparagus餐牌见到鸡肉啫喱批觉得好新鲜从来冇试过咸啫喱批食落口的口感丰富 十分开胃芦笋亦为鸡肉啫喱做出点缀 🦆法煮风干鸭胸Dry Aged Duck Breast w
唔知几时揾嘢食嚟到荔枝角长沙湾嘅工厦地区
有为数不少嘅西餐厅 / fine dining
静静哋可以同家人/朋友/另一半倾下计之余
慢慢感受餐厅气氛 品尝食物

🍞香草餐包
外皮酥脆、内里柔软且热腾腾的香草餐包
再搭配橄榄油 / 意大利醋一同品尝 更开胃

🍳番茄 水牛芝士 热情果酱
Passionfruit, Egg Yolk
热情果酱正正包覆在金色波波里面 用汤匙轻轻一敲爆浆

从来冇试过咸啫喱批
食落口的口感丰富 十分开胃
芦笋亦为鸡肉啫喱做出点缀

🦆法煮风干鸭胸
Dry Aged Duck Breast with Roasted Root
感觉用咗好耐时间制作 腌制令鸭胸入味
鸭胸皮极脆 鸭胸肉食落香口 口感鲜嫩多汁

🐟焗银鳕鱼配 马来西亚咖哩
COD Fish with Malaysian Curry Velouté Sauce
鱼肉表面焗得香脆 肉质嫩滑
咖哩香气四溢 仲啱晒唔食得辣嘅朋友

3 Courses per perso ($358 + 10%)