2014-04-17
其实已经系几个月之前嚟食,但见好人都有喺度食过团购tea set,所以想比多少少资料、意见比大家⋯因为第一次喺葵芳店试过个tea set唔错,所以再encore,但估唔到喺连锁店食番同一样嘢嘅分别可以系咁大⋯之前喺葵芳店食嘅,大部份嘅嘢应该系即叫即整,因为上枱时仲热嘅,好好味!但旺角呢间分店可能系人多关系,全部嘢都系冻嘅,我谂除咗甜品同三文治,无人会接受要啲食物系冻嘅,啲食物一冻,个质素已大打折扣,一定唔会好食!而且卖相及份量也差很远⋯那个迷你和牛汉堡和鹅肝汉堡里面嘅和牛及鹅肝份量竟然比葵芳店少一半⋯其实各餐厅做团购优惠都系想增加人流,或藉此收宣传之效,但若在品质上控制不好的话,反而会有反效果。连锁店亦一样,希望各分店也能保持同一水准,避免影响声誉!