2018-07-23 662 浏览
星期六去开旺角一个人唔知食乜,最终走咗去食一风堂由于星期六嘅关系估唔到要排咁耐20分钟先到我,其实望入去,见到有好多单丁位,一个人去食丶点解无论几多人枱都要轮住Number叫,咁样只会浪费晒啲单丁空位、点解唔可以弹性啲呢、咁样佢又可以快啲安排人客食丶又可以做多啲生意、真系唔明白!讲返碗面🍜,之前食过佢既赤丸新味丶黑、两个都唔错,今次黎开旺角分店就食佢嘅分店限定鱼介醤油䐁骨, 个汤一样浓郁、配埋个咸味嘅柚子酱(我食唔出系柚子味),不过加埋落碗面到又几夹、令到碗面咸咸地又冇咁腻,里面如常有紫菜、半只蛋🥚丶两块肉🍖,面质偏硬、系我唔记得咗叫软面😐、不过佢又冇提我要乜野面质🤔,最钟意佢哋枱面有小瓶芽菜俾你自由配食。拉面黎讲依间算系咁㗎啦,价钱算合理又多选择。
星期六去开旺角一个人唔知食乜,最终走咗去食一风堂

2018-07-21