2023-11-17
呢日听朋友介绍黎到呢间餐厅用餐,听讲现场仲有band表演,不过其实我主要系比呢个又可以烧肉,又可以打边炉嘅锅吸引到!呢度系扫QR code点餐有餐前小食: 虾片同好好味嘅酱虾片好脆,好好食!火锅汤底我拣左牛骨船汤同椰子鸡汤两个汤底都超正!系泰式嘅味道!双柠红茶芝士奶盖泰式奶绿两杯都好好饮!杯红茶真系饮到两款唔同嘅柠檬味,唔错!又唔会太甜!奶绿都冲得好好饮,唔会太甜,奶盖好味!三味刺身一口杯呢度嘅刺身都好新鲜,有带子,虾,三文鱼全部都有唔同嘅泰式酱汁好味!经典泰猪锅拼盘有4款猪肉,全部都好好食!店员教落有啲冇咁肥嘅猪肉可以喺火锅煮一煮先,再放上去烧,会好食啲同冇咁易㶶。果然冇错!好食!店员服务都好好,好贴心咁自动帮我加汤。泰式猪梅花肉片呢个必点!烧之前要打散只蛋同啲肉片捞埋一齐,先放上去烧。啲肉片同蛋嘅组合好夹,第一次咁食,但我几钟意!白萝卜及通菜啲菜好新鲜好爽口,萝卜都好甜,同汤底好夹,好正!金边粉呢个必点!两卷粉,我分别用左椰子鸡汤底同牛骨汤底去煮,真系两只味都好好食,好夹!啲粉完美地吸晒汤底嘅精华!黎张近镜of边打边炉边烧肉先。好chill!最后点少得芒果糯米饭呢!呢个一口嘅份量都
呢度系扫QR code点餐
有餐前小食: 虾片同好好味嘅酱
虾片好脆,好好食!
火锅汤底我拣左牛骨船汤同椰子鸡汤
两个汤底都超正!系泰式嘅味道!
双柠红茶
芝士奶盖泰式奶绿
两杯都好好饮!
杯红茶真系饮到两款唔同嘅柠檬味,唔错!又唔会太甜!
奶绿都冲得好好饮,唔会太甜,奶盖好味!
三味刺身一口杯
呢度嘅刺身都好新鲜,有带子,虾,三文鱼
全部都有唔同嘅泰式酱汁
好味!
经典泰猪锅拼盘
有4款猪肉,全部都好好食!
泰式猪梅花肉片
白萝卜及通菜
啲菜好新鲜好爽口,萝卜都好甜,同汤底好夹,好正!
金边粉
黎张近镜of边打边炉边烧肉先。好chill!
最后点少得芒果糯米饭呢!呢个一口嘅份量都系好好!我本身仲惊会黎好大碟,因为我同朋友都已经食到好饱。呢个甜品上到枱都仲系好热,证明佢系即整。我觉得几好食!上面仲有啲脆脆,多重口感,唔错唔错!