2023-07-17
呢间杉玉开咗一排都仲未试过,今日lunch time就过咗嚟食😆呢度星期六日都有lunch set,不过相对选择唔多,缺少熟食,如果唔食鱼生嘅朋友仔就可能未必啱食喇~我哋坐喺卡位位置,枱面嘅空间相当阔落😆我叫咗呢个每日限定嘅杉玉御膳 ($148)😋嚟到果然好有惊喜,本身睇餐牌都见到佢好丰富,嚟到嘅时候份量更加吓一跳🤣首先想赞一赞佢个茶碗蒸,除咗大家见到嘅蚬之外,其实下面仲有少少海鲜,鲜味十足👍🏻三款小品料理好有心思,有薯仔沙律、鲭鱼同埋玉子,制作完全唔hea,尤其是个鱼整得几好食😋五件寿司唔算好特别,但感觉好新鲜,唔知点解带子只系俾咗半块,感觉有少少寒酸😂而四款刺身都相当新鲜,每款有一块~另外最惊喜嘅系天妇罗竟然都几多,而且个炸浆厚到啱啱好,食落口唔油腻又香脆,有鱼、鱿鱼、番薯同埋茄子☺️而男朋友就叫咗个炙烧海鲜丼 ($98)😆虽然呢个排场冇我𠮶个咁劲,但系佢都话呢个算唔错,份量足料,有三文鱼、鲭鱼同埋油甘鱼,油香都几丰富,唔错嘅😆佢仲叫咗一件蓝鳍大吞拿鱼腩 ($30),油香系够嘅,不过有啲筋就争咗少少~我哋都叫咗一个盐烧油甘鱼鲛 ($48),呢个份量唔算好大,味道都正正常常~第一次食比
第一次食比我嘅感觉都几唔错,尤其是呢个御膳,每样都有少少,简直满足咗好多唔同嘅愿望😋