2017-05-03 513 浏览
今日系妈妈生日,本身谂住同佢去附近间德美食个lunch,点知𠮶边满座,而且就黎3pm落场了,所以转场去千之泷,都系想食日本野嘛 入到去只有3台6个人,其实睇得出佢都系做熟客多,师傅有d客倾下计咁。因为人地都就落场,我地就拿拿林拣餐,净系专注睇个午餐餐牌,全部都唔贵,60几70蚊左右。最后我地叫左三文鱼海胆饭同杂锦刺身。碗饭一上黎,份量唔多但都够食嘅。三文鱼算肥美,有6块都算系咁,海胆几鲜甜但份量太少,净系俾得一少pat… 个饭就唔够米香了,亦都只系普通饭,唔系珍珠米。杂锦刺身有4款,另上一碗白饭。刺身食落亦新鲜,不过浅色嘅鱼因为比较淡味,咬落有少少未溶雪。可能同德美有对比,对呢间感觉一般般,未必翻食了。价钱就算抵食,60几蚊有个细前菜、汤同饭,不过有得拣我都系会拣返德美 份量多d,刺身口感都丰富d。

最后我地叫左三文鱼海胆饭同杂锦刺身
三文鱼海胆饭

份量多d,刺身口感都丰富d。
2017-05-03
午餐