2017-08-30 554 浏览
因为工作关系经常黎呢度光顾,试过佢午餐既米线,亦都试过早餐既潮式肠粉,最近得知佢地开始做晚市,主打川粤干锅。川粤干锅都系第一次试。二人套餐盛惠$138,包三种肉,两种菜,两碗白饭同饮品两杯。肉类我地拣左猪颈肉,鸡中翼,同埋墨鱼丸。菜就拣左鲜冬菇同薯仔。味道可以拣孜然,香辣同麻辣,辣度可以拣小,中或大辣。平时食开呢度既米线,通常叫小中辣,今次同朋友黎,叫左小辣试下。店方将所有肉同菜加入干辣椒同其他香料炒成,再用锡纸兜送上,再加上芫茜同葱花,上菜时热辣辣,卖相吸引,入口香辣,带点麻,越食会越辣,配埋饭食真系相当开胃。最值得一赞既系所有配料都切到细细块,连鸡翼都一开二,非常方便。平时经常食口水鸡米线既我,不得不向朋友介绍,口水鸡辣度刚刚好,系一味非常开胃既小食。虽然座位唔多,但系适逢食完时落倾盘大雨,店方都无赶我地走,仲主动叫我地系到避雨,真系招呼周到啦!

味道可以拣孜然,香辣同麻辣,辣度可以拣小,中或大辣。

• 口水鸡