2023-06-17
香港有流水虾好几年,但一直未试过,今晚同朋友贪得意去夹虾虾🦐荃湾哩间场内都算颇大,原来会有好多条流水,左右两边设置枱,供大家夹虾之用一开始完全唔知点做,职员会讲解你知,有个冰桶岀去装冰后加水至7-8成满,当夹到虾时,快速冻晕啲虾先烧,否则直接放上炉就会生虾咁跳🤣到真系夹时,原来啲虾唔系想像中咁易夹,佢地会闪走,弹起,吓到我不要不要🫢定系我反应太大呢,在场其他客人又冇咁🤫唔通我都俾啲虾恰我🥲 朋友睇唔过眼岀手去夹😝个炉都几猛火力,上下两层烧,上层会放海鲜,下层会放串烧啲虾好新鲜,肉质弹牙爽口,烧好虾壳热辣辣♨️❗️小心Mei壳焫亲只手❗️❤️每人会有一串鳝,烧到外皮脆口,鱼肉嫩滑,本身已调味,连豉油都唔洗落场内有海鲜区,圣子,蚬,鱿鱼,鲍鱼,生蚝,原条鱼。。。。重本之作😜个人食左好多圣子,仲可以diy 加粉丝,蒜蓉,蒜蓉粉丝烧带子😝串烧,蔬菜区域,都有好多款,✨✨✨推介叉烧串,鹌鹑蛋,鸡皮串,羊肉串鸡皮烧到脆口,好邪恶🫢蘑菇加牛油🧈好正原条烧茄子🍆 自己加蒜蓉辣椒🌶️烧,加孜然粉,同岀面街食到味道一模一样烧菠萝,烧完金黄色,好juicy,劲甜,encore左好几次😚每张枱上设置唔同调味粉,等大家可
定系我反应太大呢,在场其他客人又冇咁🤫
唔通我都俾啲虾恰我🥲 朋友睇唔过眼岀手去夹😝
个炉都几猛火力,上下两层烧,上层会放海鲜,下层会放串烧
啲虾好新鲜,肉质弹牙爽口,烧好虾壳热辣辣♨️
❗️小心Mei壳焫亲只手❗️
个人食左好多圣子,仲可以diy 加粉丝,蒜蓉,
蒜蓉粉丝烧带子😝
串烧,蔬菜区域,都有好多款,
✨✨✨推介叉烧串,鹌鹑蛋,鸡皮串,羊肉串
鸡皮烧到脆口,好邪恶🫢
蘑菇加牛油🧈好正
每张枱上设置唔同调味粉,等大家可以做大厨,调啱自己口味
岀面仲有蒜蓉,辣椒,葱,豉油,牛油,泰式辣酱,仼均选择
如果一开始夹虾烧虾时,肚饿仲可以食住前菜呀,数款开胃前菜😗
食菜朋友仔,可以自己系岀面自行渌菜
饮品仼饮,罐装支装嘢饮,就连韩式真露都有得你饮🤭临尾仲有雪糕任食,连雪糕口味都好多款烧足2.5小时又食又玩,食到饱饱走人🐷