2024-09-04
啲人话人人去咗北上,餐厅无晒生意,我就觉得最紧要系睇餐厅质素。好似The Pantry咁8点钟都仲要排队🥲烤大虾冬荫公意大利饭配鱿鱼&草菇: 惊喜十足,大大只嘅烤大虾,肉质鲜嫩弹牙。冬荫公汤底酸辣开胃,同意大利饭的软棉棉口感完美融合。配埋弹牙嘅鱿鱼同草菇,成个层次更加丰富。新鲜海胆,香煎带子及蟹肉海胆忌廉汁意粉: 呢个系海鲜控必嗌嘅意粉,新鲜海胆嘅鲜甜,加埋香煎带子阵阵焦香,仲有蟹肉海胆忌廉汁加配滑顺,恰到好处。甜品方面叫咗一份Ricotta 厚班戟,入面有焦糖牛油,枫叶糖浆&水果。口感松软,每一口都食到浓郁嘅奶香。搭配香甜的焦糖牛油和枫叶糖浆,以及酸甜的水果,口感丰富多层次,认真令人回味无穷。另外又点左朱古力奶昔,唔会太甜相反系浓郁香醇,啱晒我呢啲钟意饮朱古力嘅人。