2018-07-16
好多朋友喺鲗鱼涌返工,但系次次都约唔到一齐食饭,今次就约另外既朋友嚟到鲗鱼涌食饭。听过呢间饺子店好耐,但系都未食过,所以今次嚟到试下先。店铺离鲗鱼涌港铁站算几近,2分钟左右就到,都几方便。食物方面可以单点,又有饺子套餐,亦可以将原味饺子加钱转其他口味既饺子。咖哩乌冬,食落乌冬唔会太腍身。鸡肉芝士饺子 ($42/5只) 呢间食店既饺子算系几创新,生姜,鸡肉芝士,明太子薯仔等都有。而呢款鸡肉芝士饺子,芝士味淡不过点番个酱汁都几惹味。饺子三种盛合 ($45/6只)想试多啲款,所以我就叫左呢碟。顾名思义,盛合有三种饺子而每款有两只,包括有海老饺子,日本京都九条葱饺子同埋蘑菇饺子。个人较喜欢海老饺子,即系有虾既饺子,点上盐食,虾都算爽口。shake shake 饺子 ($42)相信大家对shake shake都唔陌生,而我都系贪玩所以叫左。调味粉有鲣鱼同埋栗米浓汤味,我就叫左酱汁牛油味,将调味粉倒落去煎饺到再shake,玩味十足。
店铺离鲗鱼涌港铁站算几近,2分钟左右就到,都几方便。
咖哩乌冬,食落乌冬唔会太腍身。
鸡肉芝士饺子 ($42/5只)
饺子三种盛合 ($45/6只)
shake shake 饺子 ($42)