2023-10-26 1190 浏览
芝蔴控的初心。。。暖心一心去食云吞面,越行越近之际闻到阵阵的炒芝蔴香,我自觉是一只大老鼠香味引领著我的脚步👣不出数十步见到这间小店内有个自动石磨在转动中,墙上贴上密密麻麻的海报。全部也和芝蔴有密切关系的食品,更有些是健康食品,最给力系特浓芝蔴雪糕,正正有一位客人喺门口享用著,引死人,好可惜呢期唔可以食雪糕,唯有入去睇吓有乜嘢买,见到雪柜内有好吸引嘅芝蔴布甸,前边有个客人都系要芝蔴布甸。我同姐姐讲,我要一个芝蔴布甸佢话啱啱卖晒,我喺𠮶一刻个心好似由IFC顶楼跌咗落地下一样😱佢问我有芝蔴卷啱唔啱𠮶一刻因为好嬲即刻走咗。系食云吞面嘅途中,谂谂吓芝蔴卷都杀,终于跑返转头返买咗仅余一盒嘅芝蔴卷返屋企做饭后甜品。黑芝蔴卷一盒有六条,洒上白芝蔴,卷轴不多,感觉比较细。未放入嘴前已经闻到劲香芝蔴味,放入口芝蔴味已经扑晒出嚟,整个咀巴也被芝蔴香味笼罩,超正又不太甜。口感较软糯,鱼胶粉比例较少,真材实料,因太好味,我一下子吃了三条……但知道要收口,余下三条收埋入雪柜留返明天吃🥰「芝蔴布甸」你要等我 🤤

芝蔴控的初心。。。暖心

我同姐姐讲,我要一个芝蔴布甸
佢话啱啱卖晒,
我喺𠮶一刻个心好似由IFC顶楼跌咗落地下一样😱
佢问我有芝蔴卷啱唔啱𠮶一刻因为好嬲即刻走咗。

黑芝蔴卷一盒有六条,洒上白芝蔴,卷轴不多,感觉比较细。
「芝蔴布甸」你要等我 🤤