2024-10-04
今次系要介绍和牛割烹小田,位于中环,呢度系我一直book mark终于有机会嚟呢度同三五知己享受道地嘅日本料理,大家都觉得人生就应该享受啲,所以买单几钱都唔使介意!🔔佢哋嘅 Seasonal Omakase,即系由厨师决定嘅套餐每一样食物都简单得黎味道系好丰富,唔系一般嘅 料理店有嘅虽然价钱有啲贵,但系食物嘅味道同质素一俾众多,都会觉得好抵!💯从前菜到寿 司、汤品、烧物、饭类一路食落去,完全饱览和牛嘅美味,好享受的一个选择!😻第一道,小田和牛他他迷你丼牛他他超滑,非常入味,配合白饭食真系一流😍味道就更加足晒矜贵!呢个都惊爆你每一个味蕾,食到最后都觉得好满足👍🏻夏特布里昂牛排,外皮煎得好香,味道美妙到无法形容,真系够牛味,而且肉质非常嫩滑,超美味,非试不可🤩当然要有甜品去配!试过呢个青梅蜜饯酒冻后,我觉得完全系新嘅美味空间!青梅嘅味道搭配酒冻,清新嘅口感配合微醺嘅美感,真系人间美味!👏🏻👏🏻最后嘅自家制番茄肉酱芝士小田和牛汉堡,外形靓,味道正!
每一样食物都简单得黎味道系好丰富,唔系一般嘅 料理店有嘅
😻
最后嘅自家制番茄肉酱芝士小田和牛汉堡,外形靓,味道正!