2024-03-16
同男朋友系元朗探完亲戚之后好肚饿,楼下经过呢间日式餐厅,见到深夜时仍然分好多人帮衬,就试吓。😍佢地嘅酒类好特别,口味选择多,最惊喜嘅就系佢哋嘅「利宾纳+姜啤酒」,清新得黎唔会太甜,啱啱好,解渴又开胃😌。而佢地嘅大虾天妇罗外皮香脆,皮薄而内里虾肉鲜嫩多汁,真正做到外脆内嫩🍤。煮活蚬亦系不错,啲蚬大只而且鲜甜饱满,汤汁都有多种选择,我地拣咗芝士,一啖又一啖真系停唔到口😋。如果你有选择困难症,小食拼盘绝对系不二之选,有脆米流心芝士波、榴梿炸弹、芝麻鸡翼、吉列鱼手指、即炸虾片,每款都好好食,上枱热辣辣又好脆😍。另外,我哋好钟意食刺身,点左三文鱼腩刺身同埋油甘鱼刺身,新鲜到冇得顶,肉质滑嫩,仲点咗四品刺身盛合,有活赤贝、三文鱼、北寄贝、甜虾,非常豪华,每一口都系美味嘅享受🍣。最后,串烧都好出色,烧安格斯牛肉嘅肉质鲜嫩,象拔蚌嘅鲜味都保持得宜。🔥