2024-11-02
呢间系食韩国fine dining 见到咁特别 所以趁特别日子去食吓 唔知正唔正呢𝑇𝑎𝑠𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑀𝑒𝑛𝑢 $1480 𝑝𝑝👅紫苏油炸及三次风干的釜山海苔及济洲海藻食落几松脆 一啲都唔油 而口感好特别😆👅韩国左口鱼刺身、72小时酱油大虾及酱油三文鱼刺身食落都几新鲜😙配埋韩式泡菜辣酱 几惹味👅韩国当造特色蔬菜、韩牛、新鲜蚬肉、及自家大米15小时以上烹调传统粥佢嘅粥好足料 食落好浓稠 味道有啲似饮紧蘑菇汤😋👅章鱼片、韩国橡子果冻 配炸豆腐鳕鱼籽三文治呢个有冰火交融嘅感觉 炸豆腐三文治食落热辣辣 配埋果冻一齐食 唔错😝👅韩式参鸡汤烩饭呢个好食😍参鸡汤食落好香 有种韩式同西式合璧嘅感觉👅海鲜清汤配烤釜山鲍鱼侧面嘅泡沫系辣辣地 而鲍鱼嘅质地都唔错 有咬口得嚟唔会过韧😎👅烤韩国顶级1++韩牛(主菜)呢个有惊喜🤤韩牛煎得好香 入口即溶 👅36小时慢煮济州黑毛猪五花 (主菜)黑毛猪油脂充足 肉质唔会太过嚡😌👅釜山自家农田珍珠米饭配48小时鳗鱼汤加五种时令特色釜山伴菜👅糯米年糕窝夫饼配自制雪糕糯米年糕窝夫烟烟韧韧 再配埋云呢拿雪糕好食😛总括嚟讲 呢间韩式fine dining几特别 服务几好 大家可以嚟
𝑇𝑎𝑠𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑀𝑒𝑛𝑢 $1480 𝑝𝑝
👅紫苏油炸及三次风干的釜山海苔及济洲海藻
食落几松脆 一啲都唔油 而口感好特别😆
👅韩国左口鱼刺身、72小时酱油大虾及酱油三文鱼
刺身食落都几新鲜😙配埋韩式泡菜辣酱 几惹味
佢嘅粥好足料 食落好浓稠 味道有啲似饮紧蘑菇汤😋
👅章鱼片、韩国橡子果冻 配炸豆腐鳕鱼籽三文治
👅韩式参鸡汤烩饭
呢个好食😍参鸡汤食落好香 有种韩式同西式合璧嘅感觉
👅海鲜清汤配烤釜山鲍鱼
👅烤韩国顶级1++韩牛(主菜)
呢个有惊喜🤤韩牛煎得好香 入口即溶
👅36小时慢煮济州黑毛猪五花 (主菜)
黑毛猪油脂充足 肉质唔会太过嚡😌
👅糯米年糕窝夫饼配自制雪糕
糯米年糕窝夫烟烟韧韧 再配埋云呢拿雪糕好食😛
总括嚟讲 呢间韩式fine dining几特别 服务几好 大家可以嚟呢度一试🥰
😋 好味:8.34/10
🤑 价钱:7.56/10