2023-05-30
食评:1) 自选丼定食(蓝鳍吞拿鱼赤身、香烧蓝鳍吞拿鱼扒、油甘鱼、三文鱼) $213定食set包括茶碗蒸、味噌汤、小菜同渍物,茶碗蒸入口滑身有蛋香味,味道不错。刺身部分亦非常出色,刺身厚切,食落有口感。油甘鱼同三文鱼油而不腻,非常新鲜。吞拿鱼赤身色泽红润,入口唔多筋。至于香烧吞拿鱼扒食落香口,油脂感较重,味道亦相对较浓,3块嘅份量配埋寿司饭食岩岩好,否则份量太多会觉咸。2) 自选丼定食(香烧蓝鳍吞拿鱼扒、深海池鱼、三文鱼、甜虾他他) $204甜虾他他捞寿司饭食一流><非常鲜甜,好味!池鱼亦同样出色,原本叫池鱼都惊惊地会腥,但佢无^^ 3) 盐烧吞拿鱼鲛(300g) $128一入铺坐底,staff就同我地推介几款鱼鲛,话限量供应主打慢煮。我地叫咗份最细份量300g嘅吞拿鱼鲛试。虽然得300g,加埋系鱼鲛位,原本以为应该都无咩肉食,点知鱼肉份量比想像中多!食极都仲有,2个人食呢个size岩岩好。吞拿鱼鲛烧得极香,鱼鲛位多数油脂多D,但呢个食落唔会成口油唔舒服,油脂比例恰到好处,鱼肉亦唔”鞋”~ 服务质素&环境:Staff都好nice,一埋位就有
3) 盐烧吞拿鱼鲛(300g) $128
服务质素&环境:
Staff都好nice,一埋位就有同我地介绍今日推荐菜式。见我地杯茶饮晒亦会自动帮我地斟满。由于系平日dinner,餐厅当日未完全入座,所以整体都坐得舒服,绝对会再encore!