2022-04-04
劲厚嘅韭菜饼!土瓜湾劲方便黄店💛.土瓜湾多黄店就系人都知🫡今日嚟到呢间系区内外都颇有名气嘅日升小食,主打鱼蛋烧卖等等小食,其中最出名嘅系塞爆韭菜嘅韭菜饼!.1️⃣韭菜饼($18/3件)唔知系心理作用定点,我次次一买嘢食,后面好多时就会出现咗条人龙🤣一落咗单等5-10分钟就有得攞。睇住佢即叫即炸,唔会话炸好晒摆喺度等夹入袋俾客,抵赞!一上手feel到热辣辣,皮边煎到金黄香脆soksok声🥬皮薄之余又唔会好易就拮烂,成件饼系扎实嘅感觉,有重量有希望🌟入面个馅系满爆嘅韭菜(睇嚟厨房都割咗好多),仲有猪肉碎,比例大概系九比一。啲馅都充满油香,不过就食到轻微嘅面粉味。荃湾民x韭菜饼(蓝)系扁饼,呢款就系厚饼,视乎唔同人钟意咩口感,至少如果想食韭菜嘢又唔想成日食饺子又想帮衬良心小店都绝对有选择🤭.性价比:🌕🌕🌕🌕🌖美味度:🌕🌕🌕🌕🌑独特性:🌕🌕🌕🌖🌑.📍日升小食 (土瓜湾)🫓土瓜湾马头围道428号地下C舖
1️⃣韭菜饼($18/3件)
性价比:🌕🌕🌕🌕🌖
美味度:🌕🌕🌕🌕🌑
独特性:🌕🌕🌕🌖🌑
📍日升小食 (土瓜湾)
🫓土瓜湾马头围道428号地下C舖