2023-03-23
今日行完山🏞,返嚟荃湾食好嘢💓太耐冇返「乡下」,所以拣咗嚟荃新天地食日式嘢💓因为我哋早嚟食夜晚,比我哋坐到窗边位,叫做可以望下景食饭,chill一chill😁餐单上嘅特色卷物感觉上配搭几有新鲜感,啲名都改得好有创意,例如烈火红唇又真系同幅图几夹😂开胃菜叫咗个日式麻酱秋葵豆腐沙律 $78🥗 入面仲有蟹籽同车厘茄,清爽开胃,最紧要系佢份量多,对得住个价钱👍🏻为咗过过口瘾,叫咗野菜天妇罗 $68🍤,有三款菇、紫薯仔、秋葵,值得一赞系佢唔算厚粉食落唔会太油腻但仲系好香脆👍🏻终于嚟到主食🍣我哋叫咗卷物午夜牛郎 $98 有八件寿司,每件入面有熟三文鱼、牛油果🥑同芝士🧀,虽然我唔明个名同个菜式有咩关系😂但系好食嘅!! 外面个皮系脆炸嘅,感觉似调返转嘅炸两😂😂😂入面嘅芝士一啲都唔漏,仲好夹👍🏻行完山太肚饿,再叫多个卷物,摇滚乐 $82🍣 ,一共六件,每件入面有鳗鱼、炸虾、芝士、牛油果,一次过满足晒咁多种口味🤤钟意食熟寿司嘅朋友唔好错过🫡最后仲叫埋秘制蒜香牛油烧帆立贝 $38 🍢 帆立贝大大只,牛油味🧈好香🤤,一定要趁热食👍🏻餐厅仲有热绿茶任斟,清口解渴解埋油腻💓加埋一两个人埋单每人都唔洗$200,但已
太耐冇返「乡下」,所以拣咗嚟荃新天地食日式嘢💓
餐厅仲有热绿茶任斟,清口解渴解埋油腻💓
加埋一两个人埋单每人都唔洗$200,但已经食到捧住个肚走🥹