2023-10-10
Sick Burger嘅本店系喺马鞍山,但系外卖店,早排进驻铜锣湾希云街开咗堂食店💛 虽然店内有10零个位,但周末真系好多人,1点几去到都等咗20分钟左右🙈餐厅用绿色瓷砖配上水泥灰色墙身,配埋墙上嘅镜面牌匾「撚手汉堡」同埋门面嘅霓虹灯招牌,非常有特色🤩•🥢 Double Sick! 双层牛肉 $96 (炒滑蛋再加$10)呢到嘅牛肉汉堡扒可以拣1块(Single)、2块(Double)或者3块(Triple),为食但又怕食唔晒嘅我就拣咗double😛呢到嘅汉堡扒比平时食开嘅薄身少少,但每块嘅表面都煎到轻微香脆,食落带点焦香🤤虽然汉堡扒入面接近全熟,但食落几重牛味,再加埋半融芝士,食落一啲都唔干,仲几juicy😍👍🏻而且plum jam同house sauce嘅配搭为个包加咗轻微酸甜嘅层次,食落无咁腻~因为餐牌上面滑蛋张相太吸引,我加咗$10要炒滑蛋,但结果出嚟系炒蛋熟咗少少🤏🏼唔够滑,小失望🥲•🥢 Sick! Satay Burger 沙嗲牛肉芫茜炒滑蛋 $78因为朋友钟意食芫茜,所以我专登带佢嚟试呢个芫茜包🤣 牛肉都系用返汉堡扒,整体无乜沙嗲味,但非常够茜,可能因为咁而盖过咗沙嗲味🙈
Double Sick! 双层牛肉
Double Sick! 双层牛肉
因为朋友钟意食芫茜,所以我专登带佢嚟试呢个芫茜包🤣 牛肉都系用返汉堡扒,整体无乜沙嗲味,但非常够茜,可能因为咁而盖过咗沙嗲味🙈 不过呢份芫茜炒滑蛋就好滑,保持到水准~
Sick! Satay Burger 沙嗲牛肉芫茜炒滑蛋
📸 French Fries Combo 炸薯条套餐 $32
🥢金沙咸蛋黄紫菜薯条 +$10
薯咸蛋黄酱薄薄地包住每一条薯条,但咸蛋黄味道都几够同几浓郁,再洒咗啲紫菜碎同配咗蛋黄酱😛成个配搭食落好香口,但食多几条都系会有啲腻🫢
French Fries Combo 炸薯条套餐
🥢 Oval! Sick 阿华田朱古力奶Sick! +$48
阿华田奶昔嘅味道超浓厚😍 加埋啲朱古力粒、饼碎同埋棉花糖,口感更加丰富,有多重朱古力哋😋 不过就贵咗啲啲😳
Oval! Sick 阿华田朱古力奶Sick!