2020-07-14
间舖仔细细,但都装修雅致舒服,主打家的感觉既住家食物:日式住家饭团饭团最紧要方便食,但佢落咗味汁落啲饭度,搅到啲米好散,店主已经叫我用手揸住黎食,但我都食到成衫都系,因为饭太散;另外,饭团既料系炸菜同肉碎,只食到炸菜味,好唔日式啰。。。麻辣鸡翼(4只)食咗一只先记得影相,系有4只既,味道方面,一啲都唔麻辣,系鸡翼加辣酱。。。系好辣既,不过唔系麻辣味,扣分芫茜猪肉饺(汤饺)要赞一赞佢个饺子皮,做得好烟靱又够薄,食落会黏牙;但个饺子醎呢。。。一大阵芫茜味,猪肉得好少,所以无猪肉味,仲有少少酸;饺子我无食晒即磨咖啡我听到厨房有咖啡机声,所以真系即磨咖啡,饮落好有咖啡豆烘焙香味,呢个咖啡唔错,不过无比糖客人,同埋用呢种不锈钢杯饮咖啡,始终要扣分日本手作芝士蛋糕一上枱,好细件。。。得包纸巾咁细啊。。。心碎。。。食落ok的,蛋糕中间唔会焗到实晒,有少少流心感(无流心,系形容质地唔太实啫),芝士味唔重,食落有啲清新,蛋糕唔错总结:蛋糕和咖啡唔错,不过主食就差啲,坐就坐得唔系好舒服,因为系木櫈,所以坐耐pat pat会痛,唔系比人客打趸之地,但睇得出店主用心做既,所以比ok
日式住家饭团
麻辣鸡翼(4只)
芫茜猪肉饺(汤饺)
即磨咖啡
日本手作芝士蛋糕