2025-01-27 553 浏览
去咗呢间🇯🇵日本菜餐厅「长阪烧」食饭,真系好满足呀😋!除咗有omakasa传统嘅刺身寿司🍣,仲有好多款串烧🍢,选择多多🤩!呢间餐厅环境都几舒服😌,灯光柔和,好适合同朋友倾计🥳,约会都一流🥰!三文鱼子松叶蟹肉小钵 🦀三文鱼子嘅咸香同松叶蟹肉嘅鲜甜再配上寿司饭,口感丰富😋!新鲜度一流💯!云丹拖罗蓉山盛 🍣🥑拖罗蓉入口即溶,配上鲜甜嘅海胆而且竟然有少少爆汁,好有惊喜🤤!摆盘亦都相当精美,赏心悦目🥰!影相一流📸!大推!法国鹌鹑脾 🐔🔥充满炭火香🔥😋!外脆内嫩,一流👍!火候掌握得恰到好处🔥!而且上盘果下好靓,可惜我影唔切相豚肉苹果卷串烧 🍎甜甜酸酸嘅苹果卷,豚肉嘅咸香同苹果嘅清甜互相平衡,口感丰富,清新解腻😌!意想不到嘅配搭,但系好好味😋!大推!!豚肉蒜心卷串烧 🧄🌿豚肉嘅油香同蒜心完美融合,口感爽脆,好惹味😋豚肉椰菜仔串烧 🥬简单嘅椰菜仔,被豚肉包住,仲要煮得啱啱好,清甜爽脆,解腻一流🥬!肉泡菜串烧 🌶️酸辣开胃,食落好爽口,啱晒我呢啲钟意食辣嘅人🔥!酸酸辣辣,开胃十足🌶️!豚肉车厘茄串烧 🍅新鲜嘅车厘茄,酸酸甜甜,好解腻!仲要一咬落去,会爆汁,大推!串烧🐔🔥脆卜卜嘅鸡皮,油香四溢,好惹味😋!炸得

三文鱼子松叶蟹肉小钵 🦀

云丹拖罗蓉山盛 🍣🥑

法国鹌鹑脾 🐔🔥

豚肉苹果卷串烧 🍎

豚肉蒜心卷串烧 🧄🌿
豚肉嘅油香同蒜心完美融合,口感爽脆,好惹味😋

豚肉椰菜仔串烧 🥬

肉泡菜串烧 🌶️

豚肉车厘茄串烧 🍅

串烧🐔🔥
脆卜卜嘅鸡皮,油香四溢,好惹味😋!炸得啱啱好,唔会太油腻!🐔!

鹅肝多士 🍞🦆
鹅肝入口即溶,而且鹅肝嘅浓郁香味同多士嘅脆口感形成强烈对比,配搭完美💯!

📍 **长阪烧**
砵兰街189号2楼

唔好走住,记得follow 我个openrice同like依个post