2024-12-17 316 浏览
今日黎到北角食铁板烧,估唔到处处都系惊喜食得劲开心!先讲环境好日式风格,灯光柔和好舒服,墙上仲有许愿版可以比大家挂牌仔打下卡,唔单单净系黎食饭,可以融入同餐厅打成一片一齐玩,真系好有气氛好深刻。当然野食方面都好出色,今日拣左呢个虎虾set,睇menu都眼花缭乱目不暇给,好多野食同酒款。等师傅准备食材既时候我地叫左杯自家制玄米茶,用左糙米黎炒而且加入左绿茶中和当中燥热,饮多啲都喺怕会热气,建议放一两分钟再饮啲味会更出,最正系饮完仲可以无限refill!梅乃宿柚子酒偏甜,酒精浓度唔会太高,好开胃。开始前,师傅先比我地睇下黎紧会食既新鲜海鲜同鹅肝,全部都好新鲜首先出场既系枝豆汁香煎元贝,真系好有新鲜感第一次食枝豆味既汁,估唔到又真系好夹,元贝煎得岩岩好内里好软身清酒煮蚬,面头再淋上青汁,成个汤都饮得好鲜甜,最后一滴都无剩!香煎虎虾,一放低已经闻到劲香,肉质弹牙有牛油香,最估唔到系虾头打开原来仲有好多肉系到!煎鹅肝,无食过咁大只,平时都系切到细细粒配多士一啖就系完,呢到要好似叹牛扒咁慢慢切,切极都仲有,中间啲脂肪好香味牛扒/猪扒薄切,中间包满晒香葱食落好有口感,肉味浓唔会老,一流!食完总觉得唔
今日黎到北角食铁板烧,估唔到处处都系惊喜食得劲开心!

2069 浏览

梅乃宿柚子酒偏甜,酒精浓度唔会太高,好开胃。

牛扒/猪扒薄切,中间包满晒香葱食落好有口感,肉味浓唔会老,一流!食完总觉得唔够喉!