2021-11-14
黎到铜锣湾人生路不熟,想揾野食都唔知有咩选择突然见到有间印尼餐厅门口企晒人,一于就去睇下啦呢间班兰叶印尼餐厅,本身以为只系门口卖印尼食物,估唔到有得堂食,咁多人排紧系试左先讲啦!入面地方唔大,但好有stylemenu全部食物都有图有真相,真系好食客-friendly呀朋友叫左个海南鸡椰浆饭,个饭型好靓好特别海南鸡劲嫩滑,份量都唔细,啲饭多到食完顶住个肚三重芝士炸鸡捞面,炸鸡卜卜脆好好味,同样劲大份,好多件鸡!最估唔到既系捞面竟然系印尼捞面好耐无食过,一食就停唔到口!椰汁菜亦系好特别又好食,菜煮到劲淋,岩晒我呢啲平时嫌菜太硬懒得咬既人,今次见到呢个椰汁菜系咁食个汤底又唔会好咸,我差唔多连个汤都饮晒野食都系好有特别,唔系千篇一律珍多冰龙眼冰,反而好多特色饮品。呢个红树姜茶好香,亦比足料,饮完个喉咙好舒服!
入面地方唔大,但好有style