劳苏食又打边炉,之前已经见到开左间新既上楼高档次边炉,无左正斗就一于试下啦星期日比较夜既时间先黎到,唔使等就有位,不过就未到特价时段,但肚饿就无等喇,装修门面个啲都几靓,走新派火锅店路线服务非常热情,又推荐唔同既野食,餐牌花多眼乱,汤底都十几二十个,亦有不同既海鲜餐、海鲜呀咁,生牛刺身都有睇到饮品见到佢特登影相推介咸柠七同竹䉀茅根好好笑,因为其他野饮野食都系无相既,饮品选择都多,我就都系啤酒算喇叫完野食自动自觉拎酱油俾你,服务态度好好正常既酱油啦都系落重本叫左个秘制冬阴公海鲜汤,特别之处黎喇,中式x日式火锅沟左个冬阴公出黎,仲要秘制??? 上枱都算几吸引,主打有虾、有蟹、有蚬,仲有一大堆鱼肉、鱿鱼、菇个啲,虾蟹都算足料而且新鲜个汤底几好味既,唔感觉味精味,香料足,唔会太酸或太辣,值得一试先黎一碟本地手切鲜牛肉,个样放得好靓,食落牛味普通唔太差,但薄得济,$238既价钱得几块真系太贵咋一声就食完,烧银纸一样,又唔算劲好食接住系蟹粉虾滑拼墨鱼滑,蟹籽味几出,加埋汤底系冬阴公几好味不过又系条管都细过人,贵左啲打边炉当然要食埋萝卜同莴笋啦,同个汤底亦非常之挟劳苏食推介既今次系广岛蚝,蚝味浓几只

饮品推介

叫完野食自动自觉拎酱油俾你,服务态度好好
正常既酱油啦都系

酱油

秘制冬阴公海鲜锅

咋一声就食完,烧银纸一样,又唔算劲好食

本地手切鲜牛肉

接住系蟹粉虾滑拼墨鱼滑,蟹籽味几出,加埋汤底系冬阴公几好味
不过又系条管都细过人,贵左啲

蟹籽虾滑拼墨鱼滑

打边炉当然要食埋萝卜同莴笋啦,同个汤底亦非常之挟

莴笋

劳苏食推介既今次系广岛蚝,蚝味浓
几只咁叫又唔使桶蚝个啲一次食咁多
记住唔好渌咁熟就正

广岛蚝

总括黎讲唔差既,但真系贵,想食牛既就唔太适合,反之食海鲜就材料新鲜啲、抵食啲,或者等特价时段,或者叫海鲜餐,咁就fit好多喇

#我食左千几蚊......
#海鲜海鲜海鲜海鲜>>>>牛
#好钟意楼上舖火锅