2016-06-27 2101 浏览
好朋友住元朗,佢DAYOFF唔想出黎,所以放工我就搭西铁入去揾佢食饭倾下计~之前团购试过呢间印象唔错,决定再黎试下~餐厅0系LOST AND FOUND入面,未黎过真系要揾一阵先揾到~叫左两个SET DINNER挪威烟熏三文鱼,柠檬汁---好大块既烟三文鱼,柠檬汁令到三文鱼无咁油腻,亦都更开胃~盐腌鱼,凯撒沙律---盐腌鱼...原来就系果D鱼仔,沙律正常,不过同三文鱼比较,呢个前菜好似无咁抵~鳕鱼子,意大利青瓜,配海胆意大利饭---好香海胆味亦都好CREAMY,鳕鱼子份量都唔少,唔错~芬兰春鸡,焦糖薯仔---一上枱见佢用个花盆装都几得意,只鸡仲要高过个花盆实好大只点知拎开只鸡一睇.....原来唔系...= ="""不过只鸡都几香既,但就唔系成只都咁嫩,有D位都几老...都系第一次食果条盬焗鲈鱼抵D~之后加左两个甜品椰子云呢拿手工雪条---几香,又唔会太甜,感觉几健康咁LOL芬兰传统苹果批---同平时出面食既APPLE CRUMBLE唔知有咩分别,个卖相仲好似无咁靓TIM....不过味道都唔错,唔系太甜~呢餐都算满意,不过最重要当然系可以同好朋友倾左成三个钟啦~~~
叫左两个SET DINNER
点知拎开只鸡一睇.....原来唔系...= ="""
之后加左两个甜品
2016-06-03