餐厅: 坤記竹昇麵
资讯:

2018-12-14 723 浏览
西九龙长沙湾呢边名校林立, 帮小朋友补交园入学申请之后路过呢间竹升面, 坐低谂住食个下午茶。 佢有啲好夸张嘅面卖到七八十蚊一碗, 但下午茶又唔贵㖞 三十几 蚊有个红烧腩肉捞面 仲要系畀竹升面唔系普通面 ,咁就一于试下。 又估唔到佢捉你捉得好紧要成碟面都畀啲肉盖住咁济, 亦都好味。 我本身唔食得南语所以事先问过老板娘, 又估唔到老板娘好有心机好有耐性慢慢同我解释。 感觉十分良好! 一如其他捞面一样佢将个汤分开上, 我就咁配蚝油,正! 竹声面本身味道比较特别, 煮得亦几烟韧, 叫做合我口味。 不过始终因为区分嘅关系, 坐位会有比较少少窄。 不过下午茶并唔繁忙, 两点半左右坐得都算舒服。
2018-12-05