2023-07-04 105 浏览
系门口已经见到坐满晒人,几有人气。留意到呢间荃湾串烧开到凌晨12点,几夜都有得食。坐底之后,就上左前菜,侍应上菜快。我地2个人叫左:1.盐烧五花腩:一黎就即食,无需额外调味,咸香十足,肉质好软身。简简单单盐烧已经非常好食。2.猪肉荔枝卷:入面真系包住荔枝,一咬开就食到甜甜地嘅荔枝味,第一次食呢款甜嘅串烧,几有趣~3.海苔䐁蚝卷:一串4件,用猪肉包住一只大蚝,口感丰富。4.清酒煮蚬:鲜美清甜嘅清酒煮蚬,大大只,真系刚刚好熟,好正,而且分量都多,私心推荐。😋5. 芝士流心蛋大啡菇:一切开啲蛋浆就流晒出黎,非常多汁。大啡菇上边除咗有芝士外,仲有好多洋葱粒。6.火山丼:火山丼主要有肉碎、葱、鸡蛋黄同埋辣粉等等,食得辣嘅可以不妨点黎食。而且饭嘅份量都大,一定食得饱。7.烧西兰花苗:成餐只系叫左一款菜类,主要想试下佢地串烧菜嘅手势。通常加咗酱汁烧嘅菜容易㶶,但师傅手势几好,唔㶶。8.牛肉稻庭乌冬:稻庭乌冬口感好q弹,而令我最惊叹嘅系佢地嘅牛!牛肉好易入口,一啲都唔韧,好似啱啱煮熟咁,真系有啲料到。👏🏻👏🏻仲有叫左2支支装饮品,包括解渴又清热嘅夏枯草&竹席茅根,一路饮一路食,唔惊热气。下次可以再过黎

坐底之后,就上左前菜,侍应上菜快。我地2个人叫左:

1.盐烧五花腩:

2.猪肉荔枝卷:

3.海苔䐁蚝卷:
一串4件,用猪肉包住一只大蚝,口感丰富。

4.清酒煮蚬:

5. 芝士流心蛋大啡菇:

6.火山丼:

7.烧西兰花苗:

8.牛肉稻庭乌冬:

仲有叫左2支支装饮品,包括解渴又清热嘅夏枯草&竹席茅根,一路饮一路食,唔惊热气。下次可以再过黎食串烧宵夜下场。
  • 清酒煮蚬