2022-04-01 1044 浏览
之前上网见到D人话德美D Lunch Set好抵食,已经好想去试下但可惜屋企同公司附近都冇,今次揾到机会平日放假揾男朋友食晏,终于有机会试下! 寿司十贯(包面豉汤、沙律、茶碗蒸)呢个寿司set系最多人推荐,都只系$138就有10件寿司加set10贯包括有三文鱼籽、带子、拖罗、 三文鱼、熟甜虾、海胆、鱿鱼,、油甘鱼、 章红鱼同吞拿鱼蓉另外仲有2件烧玉子十件寿司个人最钟意系拖罗,肉质软糯冇筋,真系有少少入口即溶嘅感觉其次系油甘鱼同鱿鱼,有少少surprise鱿鱼都可以咁好食!其他就正常发挥,不过食材都系新鲜嘅!比较失望系章红鱼,太韧了同埋海胆都有少少腥玉子都有少少干身题外话:箍紧牙嘅我咬完只虾条铁线竟然移左位不过都系佢太厚肉姐值得一赞系佢个茶碗蒸,因为我系食完寿司先食佢,冻左少少但系仍然觉得好好食,蛋好嫩滑好鲜甜,所以冻左少少都唔影响~男朋友嗌左个德美刺身便当盒($100),冇特别影相,不过个忌廉薯饼几好食^^但就咁睇份量有D少,男仔可能未必够饱因为坐bar枱,可以望住厨师整寿司又几赏心悦目~Lunch仲要唔加一真系唔错~不过呢个lunch set得星期一至五先有,同埋而家疫情餐厅3点就l

另外仲有2件烧玉子

其他就正常发挥,不过食材都系新鲜嘅!
比较失望系章红鱼,太韧了
同埋海胆都有少少腥
玉子都有少少干身
题外话:箍紧牙嘅我咬完只虾条铁线竟然移左位
不过都系佢太厚肉姐

值得一赞系佢个茶碗蒸,因为我系食完寿司先食佢,冻左少少
但系仍然觉得好好食,蛋好嫩滑好鲜甜,所以冻左少少都唔影响~

但就咁睇份量有D少,男仔可能未必够饱

因为坐bar枱,可以望住厨师寿司又几赏心悦目~
Lunch仲要唔加一真系唔错~
不过呢个lunch set得星期一至五先有,同埋而家疫情餐厅3点就last order
想食就要早少少黎啦
2022-03-31